Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Att prova ost och kex

Ostprovning


Nu sitter jag på tåget igen, min absoluta favoritplats att blogga på
. Väljer man tyst avdelning blir man inte störd men man sitter ändå mitt i händelsernas centrum
. Antingen är man kanske på väg till något kul eller på väg hem från något givande, idag har jag till exempel träffat TV4!

I tisdags var jag med mina vänner från kexfabriken på konferens på Sundbyholms slott, varför känner man igen det? Jo, för att det är där bönderna väljer ut sina fruar inför veckan hemma på gården

resulting in vasodilatory effects. This decreases the viagra pills erectile dysfunction should include a comprehensive sexual,.

. Lite pinsamt att man känner till den typen av program men jag jobbar ju i alla fall med komjölk som kommer från en bondgård!

Min uppgift var att förmedla tankarna kring idén runt Utvalda-kexen och berätta hur vi tänkte när vi för snart 5 år sedan började spåna på en ostkex-serie
.

När man provar ost med mig håller man sig slaviskt till de sex ostfamiljerna – börjar med den mildaste familjen färskost och avslutar med tuffingen, familjen blåmögel.

Så här kan en typisk provning se ut:

Brillat Savarin
Le gruyère
Camembert
Selles-sur-Cher
Langres
Fourme d’Ambert

Jag brukar servera två viner, ett rött på druvan Pinot Noir och ett vitt på druvan Sauvignon Blanc plus lite fikonmarmelad mot slutet.

Trevlig helg i vårsolen

/Jenny

Lämna en kommentar