Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Halloween med Banon-ost


Så var det dags att flytta tillbaka klockan och årstiden brun är här för att stanna!

Nästan alla löv på träden är borta, på morgonen när man vaknar är gräset vitt av rimfrost och jag har fått skrapa bilrutorna flera gånger redan. Men som tur var har vi haft uppehåll från regn denna helg på västkusten, det känns lite extra kul för alla barn som kunnat ha sina pumpor tända på trappor och i entréer.

Jag var ute på stan en sväng igår kväll tillsammans med en väninna och överallt såg vi utklädda människor, både barn och vuxna har verkligen tagit till sig halloween
. På populära restaurang Familjen, där vi efter lång väntan fick bord, serverade de rykande het pumpasoppa med kalkonkött . Passande va?

Snitsade till ett litet stilleben i höstens färger för denna halloweenblogg. Mer typisk höstost än Banon är svårt att hitta då den är inpackad i ett gammalt löv. Banon är en ko- eller getost från bergen i Provence. Ofta slutar man att tillverka getosten mellan jul och påsk för då går getterna i sin.

När Banon-osten är två veckor doppas den i eau-de-vie och sveps in i löv från äkta kastanj. Kastanjelövet, som torkats, mjukas upp och steriliseras genom att kokas i vatten och vinäger. Osten är en tuffing i både smak och doft men en kul upplevelse att bjuda på efter en trevlig höstmiddag

currently under investigation at the time of writing. How long does cialis last? emphasized..

.

Nej, nu kommer snart pojkarna in från trädgården och det är dags att fika lite med kaffe och kex
. Kanske skulle jag tända en liten brasa och höja upp mysfaktorn ännu ett steg.

Hälsningar till nästa gång!

En kommentar till “Halloween med Banon-ost”

  1. Anna Johansson

    Vi är lite tidigt ute, pepparkakorna är redan inköpta. Har du några bra förslag på ostar som passar till, vi brukar använda grönmögelost men vill variera lite.

Lämna en kommentar