Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Hårdhöst

Hårdost


Så har vi snart kommit igenom augusti, luften om morgnarna börjar kännas frisk och kvällarna har blivit lite mörkare – men det är klart, efter en sommar som denna är det ju lite skönt med en skiftning eller vad tycker ni?

Framför allt så ser jag fram emot att få plocka fram lite ljuslyktor, filtar och passa på att njuta på altanen under septembers mysiga kvällar tillsammans med gott sällskap. Och nu så här i årstidsväxlingen så tycker jag att man ofelbart blir sugen på lite andra smaker
. Vi ställer undan rosévinet och plockar fram något mer smakrika röda och vita viner, och till det serverar jag gärna ostar med mycket smak och karaktär

problems?” How long does cialis take to work? specific illnesses or of medical treatment for certain illnesses..

.

Hårdostar är ju som bekant aldrig fel, det är ju den ostfamilj som vi svenskar konsumerar allra mest – och här finns massor att välja på! Eller vad sägs om Gruyère, Comté, Manchego eller Appenzeller? Alla härliga hårdostar med fina mustiga smaker perfekta att skära i stavar och servera som tilltugg. Bara fantasin och den egna smaken sätter gränserna.

Servera gärna hårdostarna tillsammans med ett gott kex, färskskuret äpple eller päron från din trädgård, eller varför inte prova en frisk och fräsch nykokt marmelad på plommon? Recept kommer i dagarna, det blir att gå hem och koka ikväll!

Hälsningar från ostlagret!

Lämna en kommentar