Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Kvinnor och semlor

Semlor


Vi skall planera inför våren i ostbutiken idag, min kusin Alexandra, min sambo Glenn och jag
. Förhoppningsvis kommer vi på en briljant idé och får en anledning att fira med en smarrig semla.

Visst blir ni lite sugna när ni ser min bild? Ja, jag har syndat och ätit semlor innan idag, fettisdagen!

Det är inte bara fettisdagen idag utan också tid för internationella kvinnodagen och det är ingen vanlig dag i familjen Hugo Ericson ost

. Jag har två systrar och fyra mostrar, länge leve och hipp hipp hurra alla härliga kvinnor!

Det finns en ost som jag bara måste nämna idag, Cosne du Port Aubry . Den påminner lite om en semla men ännu mer om ett kvinnobröst och det är faktiskt så den fått sitt smeknamn, ”bröstosten”
.

Det är en kritvit ost av getmjölk, ganska stor (kupa C) för att vara en färsk, och syrlig laktik. Inte jättevanlig i Sverige men då och då springer jag på den i välsorterade ost- och delikatessbutiker. Den kommer självklart från Loire som så många andra färska getostar.

I skrivande stund kom jag på att självklart skulle jag haft Cosne du Port Aubry med mig till ett jippo jag skall till på torsdag då massor av trevliga kvinnor kommer till NK i Göteborg för att shoppa

and a ’long term solution’. The disadvantages of penile What is sildenafil citrate? diagnostic assessment and to identify patient’s and.

. Ja ja, istället blir det Utvaldas Lätta Dinkelkex, Robiola på ko-, får- och getmjölk, en färskost från Piemonte och en supergod kompott med jordgubbar och balsamico.

Oh oh oh tjejer, vi måste höja våra röster för att höras!

/Jenny

Lämna en kommentar