Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Långlagrad Prästost till kräftor och surströmming

Solen skiner in genom kontorsfönstret och det är svårt att inse att sommaren går mot sitt slut. Men så fort man kommer utomhus blir man påmind om den lite kalla och höstiga luften. Men jag älskar årstider och längtar oftast efter det som komma skall istället för att känna ångest över vad som håller på att ta slut.

Varje år i slutet av augusti åker vi till Kvantum Uppsala för att sälja långlagrad Prästost till kräftor och surströmming.  Jag och min sambo och tillika arbetskamrat Glenn har sålt 330 kg Prästost i helgen! En ost som lagrats i 18 månader, massor av smak och som tur var också saftig – mums! Passar utmärkt till min Digestivekexpaj, som ni kan läsa om i det här inlägget.

Sedan några veckor tillbaka har man kunnat läsa om ost och kex på Matklubben.se man har också haft möjligheten att tävla och ställa frågor till mig. Jag måste därför ta tillfället i akt att prisa den person som så listigt ställde tävlingsfrågan till mig, kul gjort! Jag återkommer med svaret och lite kuriosa om varför man föredrar getost under en vis årstid i Frankrike.

Nu är det snart höst och ostens glansperiod börjar närma sig, kul!

Foto: Ken-Zan, Flickr.com

Lämna en kommentar