Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Påsk = vår!

I dag är det skärtorsdag och solen skiner, snödroppar och krokus har sedan någon vecka börjat titta upp, vårens första blommor är fantastiska. Ljuset är tillbaka och man känner sig med en gång mycket piggare.

Även om påsken är tidig i år så förknippar jag den med får- och getostar. Och jag vill därför presentera en kär nygammal vän. Sedan många år har vi ätit, bjudit och sålt en ost som heter Moliterno al Tartufo, kanske världens bästa tryffelost gjord på fårmjölk.

Men nu har vi också tagit hem dess mindre ädla ”brorsa” en fårost av samma höga kvalitet men utan tryffel, supergod.

Det är en ganska så stark och stickig lagrad ost som exploderar i munnen, men samtidigt bjuder på en angenäm lång och god fårig eftersmak, alltså animalisk och smörig.

Vi firade in påsken med sushi i går kväll men innan vi fick ro i huset behövde det påskröjas och då knaprade vi lite på nyheten Utvaldas Crostini med Råg och Havssalt och så klart lite Pecorino Moliterno, vilken tur man har att få ha tillgång till denna goa snygging från bergen i Sardinien.

Önskar er alla en riktigt god och GLAD PÅSK

/ Jenny

Lämna en kommentar