Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Påverås gårdsmejeri

Fredag, äntligen är en hektisk arbetsvecka till ända, en bra vecka med massor av kul.

Veckan började med en kul dag i Saluhallen med massor av framtidssnack tillsammans med Glenn och David.

Tidigt tisdag morgon åkte jag till Stockholm för att dricka tio-kaffe med Doktor Käse, ja han kallar sig faktiskt så och går att hitta i Hötorgshallen. Dagen löpte på, lunch med mamma och syster och sedan vidare för att besöka Copps huvudkontor i Solna.

Veckans absoluta höjdpunkt var när vi torsdag åkte för att ysta tillsammans med några kunder hos Elisabeth i Falköping och Påverås gårdsmejeri. Vi blev så varmt välkomnade; Elisabeth bjöd på kaffe och ostkaka när vi kom och efter vi ystat åt vi en sagolik löksoppa.

Osten vi gjorde heter Brun och den skall vara färdig lagom till nyår, gissa om tjejerna som var med blev sugna på att själva sälja sin egen ystade ost. Brun är en opastöriserad ost som påminner om franska Morbier, Elisabeth använder aska i mitten precis som fransmännen men Brun är bara hälften så stor som ursprungsosten.

Torsdag och fredag dag fortsatte i ostens tecken men nu är det fredag kväll och dags att ta helg och det gjorde Glenn och jag med hjälp av en risotto smaksatt med tryffelpecorino inte alls dumt.

Nästa vecka väntar nya ostäventyr!

Lämna en kommentar