Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Superenkelt tilltugg

Tilltugg

Nu när ”sommaren” är här och spontangrillandet är i full gång har jag ett litet tips på ett superenkelt öl- eller drinktilltugg. Havssaltade kex med riven ost ställs in i ugnen några få minuter, alltså fram tills osten smält.

Härom eftermiddagen spontangrillade vi hamburgare och några grannar kom över och åt middag tillsammans med oss. På bara några minuter hann jag få fram några mellanöl med tilltugg, mycket imponerande. Denna gången blev det Havssaltade kex och gruyèreost. Vid tidigare tillfällen har jag gjort det med parmesan och toppat med pinjenötter, chèvre och lite honung. Också gott och enkelt!

Måste passa på att tipsa om en svensk nyhet, haloumi. Jättegott och kul med lokalproducerat. Finns framför allt på komjölk, den upplevs ofta lite mindre salt.

Hälsningar från ostlagret!

Lämna en kommentar