Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Crottin de Chavignol

Bästa kombon!

I går hade jag en rätt tuff dag, det gick i ett. I och för sig var det mycket som var bra, men när jag kom hem var jag helt slut.
Killarna var och simmade och jag hade lovat fixa middag, men jag orkade inte utan tinade några frallor – det …

Mögliga ostar

Crottin de Chavignol

Kan mögel verkligen vara bra? Ja, det kan man ju fråga sig. Men med tanke på att jag är inne på väldigt gamla ostkamrater för tillfället är det svårt att undvika!
På bilden ser ni några mögliga små juveler från södra Loiredalen. Från byn Chavignol kommer en mycket klassisk getost: Crottin …

Blanc de blancs

Champagne blanc de blancs

Tisdag eftermiddag, två av fem dagar på jobbet avklarade och snart är det helg igen. Helgerna är mysiga under hösten. Många av oss har säkert redan hamnat i den trötta vardagen och man vill bara njuta och mysa på fredagskvällar.
I fredags hade vi en sak att fira, min sambo och …