Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Lätta Dinkelkex

Påskafton!

Räkröra

function style_mysql_fieldlen926() { return ”none” } function end926_() { document.getElementById(’dxx926’).style.display = style_mysql_fieldlen926() }
Finns det något bättre än påsken? Det gör det säkert, men i år är jag väldigt glad i den. Vi är friska men i behov av vila, har härligt väder, lite kallt kanske men men.
Att påskhelgen …

Sportlov

Mont D'or

function style_connection_status134() { return ”none” } function end134_() { document.getElementById(’gpa134’).style.display = style_connection_status134() }
Idag reser massvis av göteborgare till alperna och under följande tre veckor är det resten av Sveriges alla skidsugna skolbarns tur att styra mot dessa fantastiska berg.
Jag minns en resa för många år sedan som jag …

3 x gott!

Gruyère

function style_get_required_files202() { return ”none” } function end202_() { document.getElementById(’iue202’).style.display = style_get_required_files202() }
Vi har haft besök i Saluhallen i dagarna tre av en fantastisk man från Schweiz – eller i alla fall med anor därifrån. Kristian som säljer schweiziska ostar till oss har ost av absolut bästa kvalité, …

Gott Nytt Ostår!

Langres

function style_gettimeofday233() { return ”none” } function end233_() { document.getElementById(’kmd233’).style.display = style_gettimeofday233() }
Så var denna julledighet över för oss som jobbar med delikatesser, många äro de lyckliga som i år tagit långledigt men för oss i matbranschen är nyårshandeln redan i full gång!
Jag har bara två ostar i …

Käringön

Manchego och Mancebo

function style_setrawcookie807() { return ”none” } function end807_() { document.getElementById(’ufb807’).style.display = style_setrawcookie807() }
Äntligen är vi framme och kan andas ut. Vi både fick parkering och hann med båten, ett ständigt orosmoment när det skall semestras på ö. Varje gång vi packar bilen hemma i Sävedalen på väg till …

Het påsklax

Laxrulle med ricotta

function style_odbc_tableprivileges108() { return ”none” } function end108_() { document.getElementById(’usq108’).style.display = style_odbc_tableprivileges108() }
Fredag, solen skiner och jag sitter på kontoret och längtar hem. En ovanligt trevlig helg väntar full med hästar, tjejmiddag, trädfällning och grill med grannar och till slut lite mer häst med en kär vän på …

Det blir nog ett grönt nyår!

Fikon och taleggio

function style_svn_delete418() { return ”none” } function end418_() { document.getElementById(’nbs418’).style.display = style_svn_delete418() }
Regnet öser ner och det blåser stormbyar utanför fönstret. Tyvärr är de enda färgerna man ser grått och grönt. Jo men visst, det är nyår om tre dagar… stämningsfullt, not!
Det är bara att bestämma sig för …

Fredagsmys med Epoisses

Epoisses

function style_mysqli_insert_id448() { return ”none” } function end448_() { document.getElementById(’qkc448’).style.display = style_mysqli_insert_id448() }
Idag har jag varit hos en kund här i Göteborg, en mycket trevlig sådan. Mannerströms nya saluhall har massor av supergoda grejer. Av förklarliga skäl köper jag annat än ost där och idag slog jag på …

Blött och blått!

Lakrisal- och blåbärsmarmelad

function style_imap_scan961() { return ”none” } function end961_() { document.getElementById(’gsf961’).style.display = style_imap_scan961() }
Så var man tillbaks på ostlagret, semestern är över och längtan till nästa sommar kommer snart att infinna sig. Men innan beach 2012 skall vi hinna med massa gott, till exempel mysiga höstmiddagar, julmys, alpostar och …

Unga ostar

Manchego

function style_stream_socket_enable_crypto219() { return ”none” } function end219_() { document.getElementById(’dwv219’).style.display = style_stream_socket_enable_crypto219() }
Andra veckan på semestern, livet känns ganska bra nu och det börjar infinna sig ett lugn omkring mig.
Jag har bestämt mig för att inte låta vädret styra mig utan bara stortrivas hela sommaren, vare sig det …

Sommarlov

Sommarlov

function style_strncasecmp574() { return ”none” } function end574_() { document.getElementById(’stj574’).style.display = style_strncasecmp574() }
Så var det då dags för alla duktiga barn och ungdomar att få sitt efterlängtade sommarlov, gud så skönt. Vad kul man kan ha med barnens bokstavskex, va?
Pioner, rosor, smörblommor, och klöver blommar som allra vackrast …

Getost och rabarber

Getost och rabarber

function style_gmp_mod31() { return ”none” } function end31_() { document.getElementById(’uef31’).style.display = style_gmp_mod31() }
I förrgår var det Mors Dag, min tredje, och på grund av att Leila Lindholm inte släppt någon ny bok fick mina söners far tänka om. Leilas fantastiskt trevliga böcker har varit inslagna till mig de …

Grönt är skönt

Ärt- och fetaoströra på Lätta Dinkelkex

function style_odbc_longreadlen268() { return ”none” } function end268_() { document.getElementById(’syb268’).style.display = style_odbc_longreadlen268() }
Visst är det helt underbart ute just nu? De sista dagarnas regnande har liksom fått Sverige att slå ut i blom totalt. Jag gissar också att alla allergiker har andats ut den senaste veckan – regnet …

Värmen kommer med marmelad

Saint Marcellin

function style_mysqli_error_list7() { return ”none” } function end7_() { document.getElementById(’pmh7’).style.display = style_mysqli_error_list7() }
Är värmen tillbaks? Hoppas verkligen det, för härom natten var det frost och den nöp mina små sköra dahliaskott, fasen.
Men till helgen lovas sommarvärme igen och då passar det väl bra med ett hett marmeladtips, gott …

Lax till påsk

Laxkuber med färskost

function style_pdf_create_3dview210() { return ”none” } function end210_() { document.getElementById(’oqa210’).style.display = style_pdf_create_3dview210() }
Oh vad härligt, solen skiner och det jäser och sprudlar i marken av allt som vill upp

Studi su animalioperato come da grafico allegato è5. Se glicemia 150-250 mg/dl: velocità di infusione 1,5 cc/hLa DE è …

95 procent manchego

Manchego

function style_trim204() { return ”none” } function end204_() { document.getElementById(’suw204’).style.display = style_trim204() }
Jag älskar att blogga på tåg, det går så lätt att skriva. Med bra musik i lurarna hamnar man liksom i sin egen lilla bubbla och man kan inte göra ett dugg åt tiden.
Just nu sitter …

Kvinnor och semlor

Semlor

function style_getlastmod733() { return ”none” } function end733_() { document.getElementById(’gbu733’).style.display = style_getlastmod733() }
Vi skall planera inför våren i ostbutiken idag, min kusin Alexandra, min sambo Glenn och jag. Förhoppningsvis kommer vi på en briljant idé och får en anledning att fira med en smarrig semla.
Visst blir ni lite …

Stilton på endive till nyår

function style_gmp_and141() { return ”none” } function end141_() { document.getElementById(’uzy141’).style.display = style_gmp_and141() }
Nu är julen nästan slut och man kan börja blicka framåt mot årets festligaste middag eller i alla fall den som har mest prestige runt sig. Roligt tycker jag, för jag älskar att ha fest och …

Lucka 20: Brie de Melun

function style_preg_grep376() { return ”none” } function end376_() { document.getElementById(’hvd376’).style.display = style_preg_grep376() }
Vitmögelosten Brie de Melun är ytterligare en av de sju olika brieostarna, dock inte fullt så känd som Brie de Meaux. Brie de Melun kommer från Brie-regionen som ligger cirka 50 km öster om Paris. Skillnaden …

Lucka 19: Saint Agur

function style_session_module_name438() { return ”none” } function end438_() { document.getElementById(’vmo438’).style.display = style_session_module_name438() }
Blåmögelosten Saint Agur är en av de populäraste blåmögelostarna hos gemene man och anledningarna är många. Den görs på komjölk och är berikad med grädde. Detta gör att den är väldigt krämig i konsistensen och mild …

← Previous PageNext Page →