Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Fina Rågkex

När racletten kom till stan

Raclette

function style_join515() { return ”none” } function end515_() { document.getElementById(’yvp515’).style.display = style_join515() }
Nu är vi mitt i oktober och julen börjar göra sig påmind. Många är vi som börjat planera för vintermörkrets ljusaste högtid och för oss som jobbar med mat och livets goda väntar en period med …

Solig och vacker hummerpremiär

Hummer

function style_mysqli_affected_rows331() { return ”none” } function end331_() { document.getElementById(’err331’).style.display = style_mysqli_affected_rows331() }
Så börjar även september gå mot sitt slut och nu börjar hösten märkas på riktigt, scarfen har hamnat runt halsen och kängorna har tagit plats på fötterna igen. Övergången märktes ganska tydligt i luften – härligt …

Smakrikt

Surströmming

function style_pack580() { return ”none” } function end580_() { document.getElementById(’vgu580’).style.display = style_pack580() }
Så var vi då inne i mitten på augusti, med väderomslag som skiftar i takt med vinden. Ena stunden regn, andra stunden strålande sol – men visst är det väl lite det som är charmen när …

Älskade Italien

Mozzarella

function style_array_sum196() { return ”none” } function end196_() { document.getElementById(’eos196’).style.display = style_array_sum196() }
Så var då tiden i Italien över och och alla underbara och rena smaker är ett minne blott. Inget smakar som det gör i Italien, aldrig är olivoljan så gräsig, tomaterna så goda, melonerna så söta eller …

Vilken värme!

Pont L'Évêque

function style_mb_stripos147() { return ”none” } function end147_() { document.getElementById(’rgp147’).style.display = style_mb_stripos147() }
Försommaren är här, oh vad härlig den är. Jag förstår verkligen att skomakaren valde tiden mellan hägg och syren som semesterperiod även om den vissa år blir väldigt kort, i år är ett sådant år

1. …

Påskafton!

Räkröra

function style_mysql_fieldlen926() { return ”none” } function end926_() { document.getElementById(’dxx926’).style.display = style_mysql_fieldlen926() }
Finns det något bättre än påsken? Det gör det säkert, men i år är jag väldigt glad i den. Vi är friska men i behov av vila, har härligt väder, lite kallt kanske men men.
Att påskhelgen …

Favoritröra

Favoritröra på lax

function style_pdf_delete_table626() { return ”none” } function end626_() { document.getElementById(’muh626’).style.display = style_pdf_delete_table626() }
Ute skiner solen men det är kallt som i januari, vart tog våren vägen? Stackars mina små snödroppar som stelfrusna ledset bugar i rabatten, snacka om att bli blåsta på våren.
Men nu är det påsk och …

Sol och vårvärme i Göteborg

Rosenkvittenmarmelad

function style_curl_multi_close719() { return ”none” } function end719_() { document.getElementById(’vgn719’).style.display = style_curl_multi_close719() }
Förlåt alla ni som fortfarande har snö utanför ytterdörren, men jag bara måste meddela er att våren har kommit till södra Sverige. Visst var det Ronja Rövardotter som skrek vårskrik? Det skulle jag vilja göra idag, …

Gott Nytt Ostår!

Langres

function style_gettimeofday233() { return ”none” } function end233_() { document.getElementById(’kmd233’).style.display = style_gettimeofday233() }
Så var denna julledighet över för oss som jobbar med delikatesser, många äro de lyckliga som i år tagit långledigt men för oss i matbranschen är nyårshandeln redan i full gång!
Jag har bara två ostar i …

Potkäs på teve

Potkäs

function style_imap_fetchheader394() { return ”none” } function end394_() { document.getElementById(’akg394’).style.display = style_imap_fetchheader394() }
Det har verkligen varit full rulle i Saluhallen sen vi öppnade ostbutiken igen, jätteroligt! Det är så kul att träffa alla gamla och nya kunder.
För ett tag sen skrev jag ju om hur man gör en …

Bästa tillbehören

Tillbehör till ostar

function style_mysqli_stat775() { return ”none” } function end775_() { document.getElementById(’dgq775’).style.display = style_mysqli_stat775() }
I det senaste tv-inslaget på Mitt Kök tipsar jag om de bästa kexen och andra tillbehör till olika sorters ostar

Screening should be employed if the doctor suspects thatcapace di rassicurare la persona e la coppia, …

Skräckhelg?

Tomme de Savoie

function style_dechex301() { return ”none” } function end301_() { document.getElementById(’gts301’).style.display = style_dechex301() }
Idag är det fredag och framför oss har vi en förhoppningsvis lugn helg med inslag av skräck!
Vi skall bort i kväll och i morgon har vi långväga gäster. Skrev jag precis lugn helg? På lördag kommer …

Änglapink

Garrotxa

function style_is_float467() { return ”none” } function end467_() { document.getElementById(’pdw467’).style.display = style_is_float467() }
Hösten är här! Sicken dag vi haft, allt har varit så perfekt. Från dimman över dalen när jag vaknade i morse till en helt underbar solnedgång över träd i höstens alla färger för några timmar sedan.
Jag …

Skattjakt!

Hushållsost

function style_svn_blame658() { return ”none” } function end658_() { document.getElementById(’rjb658’).style.display = style_svn_blame658() }
Häromdagen läste jag om några ostar som hittats efter femtio år, de skulle tydligen auktioneras ut?!
Gammalost kan vara alldeles för stark eller allt som oftast för besk, men också – som en bal på slottet – …

Hemma igen

function style_fprintf12() { return ”none” } function end12_() { document.getElementById(’kmq12’).style.display = style_fprintf12() }
Borta bra men hemma bäst, efter två fantastiska veckor på Käringön i ömsom regn ömsom solsken är det skönt att sova i sin egen säng igen. Pojkarna är glada att åter vara hemma och kunna cykla …

Citronfeber

Chèvre och citrusmarmelad

function style_strcasecmp748() { return ”none” } function end748_() { document.getElementById(’pvo748’).style.display = style_strcasecmp748() }
Idag skiner solen och jag har därför kokat en gul marmelad som tack!
Ingen har väl missat att citrusfrukter är oerhört populära just nu, och då framför allt citroner. Överallt i matmagasin, kokböcker och inredningstidningar lyser det …

Vårtecken

function style_mb_eregi_replace36() { return ”none” } function end36_() { document.getElementById(’qyk36’).style.display = style_mb_eregi_replace36() }
Nu har det börjat regna igen. Jag blir tokig på den här våren, aprilpojken vet vad han gör i år!
Men ett typiskt vårtecken för mig är inte bara aprilväder, vitsippor och tussilago. Här på jobbet är …

Kryddad ost till pappa

Potkäs

function style_array_uintersect_assoc88() { return ”none” } function end88_() { document.getElementById(’jpc88’).style.display = style_array_uintersect_assoc88() }
Idag är det söndag den 1 april, blivit lurad än?
Vi är på väg upp till pappa för att titta på nyfödda lamm och plocka vitsippor, våren är här på riktigt och det känns så skönt!
Lovade att …

Färdigsportat

Morbier

function style_get_loaded_extensions488() { return ”none” } function end488_() { document.getElementById(’keu488’).style.display = style_get_loaded_extensions488() }
Idag är det sista dagen på sportlovet för många barn i Sverige och för oss i Göteborg var det nu ganska längesedan det var vinterlov. Här på västkusten är det vår i luften och både snödroppar …

Blåsig adventsglögg

Stilton och dadlar

function style_spl_autoload_call629() { return ”none” } function end629_() { document.getElementById(’crk629’).style.display = style_spl_autoload_call629() }
Så var även tredje advent över, den liksom blåste förbi i ordets rätta bemärkelse. I Göteborg har det blåst och stormat i helgen så någon julstämning har varit svårt att få, i alla fall utomhus

secondi, …

← Previous PageNext Page →