Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Fina Rågkex

Goda glöggtillbehör

Glögg, Chèvre, Saint Agur

function style_get_previous_posts_link184() { return ”none” } function end184_() { document.getElementById(’nuo184’).style.display = style_get_previous_posts_link184() }
Ja då var den här, denna fantastiska jul, jul jul strålande jul!
I helgen var vi i Stockholm, min familj och jag

(most of the time) and complete ED (all the time) (5) . Thesensory experience. This …

Fredagsmys med Epoisses

Epoisses

function style_hash_equals250() { return ”none” } function end250_() { document.getElementById(’zjh250’).style.display = style_hash_equals250() }
Idag har jag varit hos en kund här i Göteborg, en mycket trevlig sådan
. Mannerströms nya saluhall har massor av supergoda grejer. Av förklarliga skäl köper jag annat än ost där och idag slog jag på …

Mumsiga höst!

Gorgonzola och Fina Rågkex

function style__deprecated_file968() { return ”none” } function end968_() { document.getElementById(’zsg968’).style.display = style__deprecated_file968() }
Idag är det fredag och lite ruggigt utanför ostlagrets tjocka väggar
.
Jag sitter och funderar över vad vi skall äta ikväll, jag tror jag lyxar till det och handlar innan jag hämtar vildarna från dagis. Att ströva …

Blanc de blancs

Champagne blanc de blancs

function style_et_pb_get_current_user_role520() { return ”none” } function end520_() { document.getElementById(’tuy520’).style.display = style_et_pb_get_current_user_role520() }
Tisdag eftermiddag, två av fem dagar på jobbet avklarade och snart är det helg igen
. Helgerna är mysiga under hösten . Många av oss har säkert redan hamnat i den trötta vardagen och man vill …

Lokalproducerat

Foto: ..stiina../Flickr

function style_maybe_auto_update392() { return ”none” } function end392_() { document.getElementById(’jwl392’).style.display = style_maybe_auto_update392() }
Nu måste jag berätta för er läsare vilken bra dag, full av västsvenska godbitar, jag hade igår
. Det var branschrådsträff med efterföljande speeddating på Lokalproducerat i Väst. Vi höll till på anrika Gunnebo slott strax …

Röda kräftor och rödost

Prästost

function style_imagecreatefrombmp910() { return ”none” } function end910_() { document.getElementById(’ttn910’).style.display = style_imagecreatefrombmp910() }
Sitter på mitt kontor på övervåningen av ostlagret och tittar ut över sjön Sävelången och Nääs slott. Tankarna far iväg och jag måste skärpa mig, jag har ju bråttom! Jag är på väg till vår årliga …

Ostar som stinker

function style_imagecreatetruecolor544() { return ”none” } function end544_() { document.getElementById(’lrm544’).style.display = style_imagecreatetruecolor544() }
Solen och värmen har äntligen återvänt till västkusten och det känns underbart!
Det finns bara en sak som värmen tyvärr ställt till med: vi åt skaldjur häromdagen – fantastiska havskräftor! Men nu stinker våra sopor något förfärligt …

Värmen kommer med marmelad

Saint Marcellin

function style_acf_maybe_get_post920() { return ”none” } function end920_() { document.getElementById(’uwp920’).style.display = style_acf_maybe_get_post920() }
Är värmen tillbaks? Hoppas verkligen det, för härom natten var det frost och den nöp mina små sköra dahliaskott, fasen
.
Men till helgen lovas sommarvärme igen och då passar det väl bra med ett hett marmeladtips, …

Potkäs

Potkäs

function style_memcache_cas814() { return ”none” } function end814_() { document.getElementById(’sww814’).style.display = style_memcache_cas814() }
Jaha, då var då julen över för denna gång, i alla fall hemma hos mig. I torsdags åkte granen ut och i dag ställde jag in sista jullådan på vinden

these measures cannot substitute for the …

Lucka 24: Edamer Gestam

function style_convert_cyr_string94() { return ”none” } function end94_() { document.getElementById(’sst94’).style.display = style_convert_cyr_string94() }
Den holländska osten Edamer, här av Gestam-typ, tillverkas av pastöriserad komjölk som är skummad eller delvis skummad
. I och med att fetthalten blir reducerad när man skummar mjölken så upplevs Edamer som lite torrare än Gouda …

Lucka 23: Engelsk cheddar, opastöriserad

function style_remote_retrieve_header988() { return ”none” } function end988_() { document.getElementById(’cyn988’).style.display = style_remote_retrieve_header988() }
Den engelska hårdosten Cheddar tillverkas från början bara på opastöriserad komjölk och kallas då Farmhouse Cheddar. Den ystas på komjölk från ursprungsområdet. Cheddarosten kommer från Somerset i sydvästra England
.
Om ni någon gång har provat den franska …

Lucka 22: Engelsk cheddar, pastöriserad

function style_et_core_esc_previously711() { return ”none” } function end711_() { document.getElementById(’mps711’).style.display = style_et_core_esc_previously711() }
Cheddar är en engelsk hårdost som görs på både pastöriserad och opastöriserad komjölk, mer om den opastöriserade varianten imorgon
. Pastöriserad Cheddar är de ostar som smaksätts med whisky eller portvin . Så långt tillbaka som år …

Lucka 21: Stilton i krus

function style_idate811() { return ”none” } function end811_() { document.getElementById(’mak811’).style.display = style_idate811() }
Stilton är en blåmögelost som kommer från England, närmare bestämt tre counties: Derbyshire, Leicestershire och Nottinghamshire. Och för att komma med mera siffror så är det bara sju mejerier som tillverkar Stilton, men de producerar över …

Lucka 19: Saint Agur

function style_et_epanel_register_portability175() { return ”none” } function end175_() { document.getElementById(’oqd175’).style.display = style_et_epanel_register_portability175() }
Blåmögelosten Saint Agur är en av de populäraste blåmögelostarna hos gemene man och anledningarna är många
. Den görs på komjölk och är berikad med grädde. Detta gör att den är väldigt krämig i konsistensen och mild …

Lucka 17: Kvibille Cheddar

function style_et_core_is_saving_builder_modules_cache577() { return ”none” } function end577_() { document.getElementById(’yjs577’).style.display = style_et_core_is_saving_builder_modules_cache577() }
Den svenska cheddarosten är en hårdost precis som sin engelska namne, men där slutar likheterna. Den svenska cheddarosten tillverkas idag bara av Kvibille Mejeri och görs enligt ett unikt recept från 1928 på ett hantverksmässigt sätt. …

Lucka 15: Banon

function style_ldap_delete_ext173() { return ”none” } function end173_() { document.getElementById(’hwf173’).style.display = style_ldap_delete_ext173() }
Getosten Banon, som kommer från bergen i Provence, är lite speciell på det sätt att den även tillverkas på enbart komjölk och också då kallas Banon
. Perioden då den inte tillverkas på getmjölk är ungefär mellan …

Lucka 12: Stilton

function style_disk_free_space682() { return ”none” } function end682_() { document.getElementById(’ndf682’).style.display = style_disk_free_space682() }
Stilton är en blåmögelost som kommer från England, närmare bestämt tre counties: Derbyshire, Leicestershire och Nottinghamshire
. Och för att komma med mera siffror så är det bara sju mejerier som tillverkar Stilton, men de producerar över …

Lucka 11: Pecorino Toscana

function style_sodium_crypto_sign_keypair639() { return ”none” } function end639_() { document.getElementById(’xgb639’).style.display = style_sodium_crypto_sign_keypair639() }
Hårdosten Pecorino Toscana är den enda osten från Toscana som har fått SUB, skyddad ursprungsbeteckning (området omfattar även delar av Umbrien och Lazio)

the time) Most times viagra vs cialis these measures cannot substitute for the …

Lucka 9: Sainte Maure

function style_openssl_pkcs7_encrypt685() { return ”none” } function end685_() { document.getElementById(’tbs685’).style.display = style_openssl_pkcs7_encrypt685() }
Getosten Sainte Maure är från Touraine, Tours i centrala Frankrike. Dess anor går tillbaka till 700–800-talet då områdena invaderades av araber som förde med sig sina getter
. Namnet på orten Sainte Maure syftar på den mur …

Lucka 6: Stamsjö Grevé

function style_curl_multi_getcontent808() { return ”none” } function end808_() { document.getElementById(’wiq808’).style.display = style_curl_multi_getcontent808() }
Stamsjö Grevé är en hård ost på komjölk som lagras i antingen 12 eller 18 månader, den finns också i en mellanlagrad variant som blir lite mildare . Men vad är Stamsjö? Stamsjön är en sjö …

← Previous PageNext Page →