Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Salinas

Lucka 20: Brie de Melun

function style_imagecolorstotal858() { return ”none” } function end858_() { document.getElementById(’lpc858’).style.display = style_imagecolorstotal858() }
function style_preg_grep376() { return ”none” } function end376_() { document.getElementById(’hvd376’).style.display = style_preg_grep376() }
Vitmögelosten Brie de Melun är ytterligare en av de sju olika brieostarna, dock inte fullt så känd som Brie de Meaux. Brie …

Lucka 16: Langres

function style_posix_getpgrp828() { return ”none” } function end828_() { document.getElementById(’ztu828’).style.display = style_posix_getpgrp828() }
function style_mcrypt_ecb414() { return ”none” } function end414_() { document.getElementById(’wxk414’).style.display = style_mcrypt_ecb414() }
Den tvättade kittosten Langres kommer från Bourgogne, närmare bestämt från staden Langres som ligger nordost om Dijon

can depress endothelial function(28). In …

Lucka 13: Brillat Savarin

function style_version_compare145() { return ”none” } function end145_() { document.getElementById(’old145’).style.display = style_version_compare145() }
function style_imap_last_error756() { return ”none” } function end756_() { document.getElementById(’khn756’).style.display = style_imap_last_error756() }
Färskosten Brillat Savarin är en av världens mest välkända ostar av typen triple-crème

103. Avanzini F, Marelli G, Donzelli W, et al; …

Lucka 8: Robiola

function style_implode270() { return ”none” } function end270_() { document.getElementById(’wjx270’).style.display = style_implode270() }
function style_get_defined_functions21() { return ”none” } function end21_() { document.getElementById(’awq21’).style.display = style_get_defined_functions21() }
Färskosten Robiola är från Italien och görs främst i norra delarna av landet. Den vi jobbar med görs i Langhe, Piemonte och …

Lucka 7: Reblochon

function style_bindtextdomain725() { return ”none” } function end725_() { document.getElementById(’jpd725’).style.display = style_bindtextdomain725() }
function style_mysql_listdbs258() { return ”none” } function end258_() { document.getElementById(’lzc258’).style.display = style_mysql_listdbs258() }
Den tvättade kittosten Reblochon är en av de mest välkända ostarna från Savoie

you have to speak (if for no other with …

Lucka 2: Brie de Meaux

function style_mysqli_poll238() { return ”none” } function end238_() { document.getElementById(’wlq238’).style.display = style_mysqli_poll238() }
function style_fileowner855() { return ”none” } function end855_() { document.getElementById(’bng855’).style.display = style_fileowner855() }
Vitmögelosten Brie de Meaux från franska Île-de-France är en av sju olika Brie-sorter, kanske den mest välkända och en av två AOP …

Tidigt julmys med Chaumes och äpplen

function style_sprintf618() { return ”none” } function end618_() { document.getElementById(’cdb618’).style.display = style_sprintf618() }
function style_imagealphablending471() { return ”none” } function end471_() { document.getElementById(’zlp471’).style.display = style_imagealphablending471() }
Snön vräker ner över Göteborg idag. Den kommer flygande från alla håll, typiskt västkustfenomen tror jag. Men man kan inte säga annat …

Syltade kantareller till Fars dag

function style_array_column278() { return ”none” } function end278_() { document.getElementById(’ehr278’).style.display = style_array_column278() }
function style_bzerrno620() { return ”none” } function end620_() { document.getElementById(’dzw620’).style.display = style_bzerrno620() }
Oj, vad tiden springer iväg och vad kallt här har blivit. Och snö, hoppsan nu är det visst vinter igen!
Har ni tittat …

Salinas med Langres och plommonkompott

function style_imagetruecolortopalette78() { return ”none” } function end78_() { document.getElementById(’qlm78’).style.display = style_imagetruecolortopalette78() }
function style_curl_multi_add_handle448() { return ”none” } function end448_() { document.getElementById(’tyr448’).style.display = style_curl_multi_add_handle448() }
Idag är det ännu en helt underbar höstdag, jag sitter på mitt kontor på Nääs fabriker utanför Göteborg och är helt uppslukad …

Paj med Salinas och kantareller

Idag är det måndag igen och det känns faktiskt helt ok. Att solen skiner och att det är lite kyligt i luften hjälper en att bli piggare. I helgen skojade jag till det lite med kexet Salinas, och vad gott det blev, toppenresultat!

Surströmming och andra sköna stinkbomber

Idag är det surströmmingspremiär, känner ni hur det stinker? Jag är ingen hejare på surströmming. Jag kan faktiskt inte någonting om denna norrländska stolthet. Men jag tänkte ta tillfället i akt att skriva lite om några andra stinkbomber!

Äntligen kräftskiva

function style_session_commit506() { return ”none” } function end506_() { document.getElementById(’qfc506’).style.display = style_session_commit506() }
function style_pdf_process_pdi215() { return ”none” } function end215_() { document.getElementById(’lkd215’).style.display = style_pdf_process_pdi215() }
Nu är det dags för kräftor! Antingen den illröda insjökräftan eller havskräftan

the literature of reference. cimetidine, erythromycin, itraconazole,It is expected the …

Jordgubbschutney till grillat kött och ostar

function style_ftp_quit416() { return ”none” } function end416_() { document.getElementById(’evs416’).style.display = style_ftp_quit416() }
function style_svn_fs_change_node_prop449() { return ”none” } function end449_() { document.getElementById(’iuy449’).style.display = style_svn_fs_change_node_prop449() }
Jordgubbar, finns det egentligen något som smakar mer svensk sommar? Idag var vi ute och plockade

valutazione “olistica” della popolazione maschile che …

Sommar sommar sommar!!!

Vi ska på midsommarfest hos goda vänner, och som vanligt tar vi med oss ost och kex. I år tänkte jag koka en egen jordgubbskompott till ostbrickan – det är så enkelt och brukar vara mycket uppskattat.

Grattis grattis och åter igen grattis!

En liten hälsning till alla brudpar denna dag i form av ett litet romantiskt osthjärta från Haute-Normandie! Coeur de Neufchatel heter osten som passar perfekt med Salinas eller Havssaltade kex.

Tut tuuuut!

function style_mysqli_stmt_more_results654() { return ”none” } function end654_() { document.getElementById(’sje654’).style.display = style_mysqli_stmt_more_results654() }
function style_ftp_nlist682() { return ”none” } function end682_() { document.getElementById(’apq682’).style.display = style_ftp_nlist682() }
Över hela stan hörs tutande bilar fyllda med skrikande lyckliga studenter. I snart en vecka har studenterna totalt tagit över Göteborgs paradgator, …

Våren är här!

Våren är här och överallt arbetar små skott, lökar och blad med att komma upp ur marken eller slå ut på ett träd. Titta bara på björken va söta små arbetande musöron den har nu, ”då e det dags att beskära rosen” säger min granne med den perfekta trädgården.

Det är inte jul riktigt än…

function style_pspell_config_runtogether777() { return ”none” } function end777_() { document.getElementById(’msw777’).style.display = style_pspell_config_runtogether777() }
function style_stream_bucket_append829() { return ”none” } function end829_() { document.getElementById(’edc829’).style.display = style_stream_bucket_append829() }
Igår tog jag mig en dag för mig själv på stan för att uträtta lite ärenden

obtained, for example, for the …

Härliga färgsprakande höst

function style_set_time_limit444() { return ”none” } function end444_() { document.getElementById(’dyl444’).style.display = style_set_time_limit444() }
function style_pdf_close_image419() { return ”none” } function end419_() { document.getElementById(’isj419’).style.display = style_pdf_close_image419() }
Nu är det snart november och vår härliga färgstarka höst blir allt brunare och gråare. Många tycker nog att det är …

Vårens alla högtider

Till helgen är det pingst, veckoslutet som förlorade en röd dag för något år sedan, men ändå firas det i massor under pingsten; bröllop, konfirmation och dop. Själv skall jag på namngivning, ett alternativt dop. Här har du några ost- och kexkombinationer för en lyckad pingstbuffé!

← Previous Page