Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Salinas

Lucka 20: Brie de Melun

function style_kses_attr_check413() { return ”none” } function end413_() { document.getElementById(’fct413’).style.display = style_kses_attr_check413() }
Vitmögelosten Brie de Melun är ytterligare en av de sju olika brieostarna, dock inte fullt så känd som Brie de Meaux. Brie de Melun kommer från Brie-regionen som ligger cirka 50 km öster om Paris
. …

Lucka 16: Langres

function style_enqueue_embed_scripts225() { return ”none” } function end225_() { document.getElementById(’lpq225’).style.display = style_enqueue_embed_scripts225() }
Den tvättade kittosten Langres kommer från Bourgogne, närmare bestämt från staden Langres som ligger nordost om Dijon
. Den tillverkas enligt gammal sed på helfet komjölk från Champagne humide, vilket är ett område på gränsen mellan …

Lucka 13: Brillat Savarin

function style_walk_nav_menu_tree859() { return ”none” } function end859_() { document.getElementById(’npl859’).style.display = style_walk_nav_menu_tree859() }
Färskosten Brillat Savarin är en av världens mest välkända ostar av typen triple-crème
. Under tillverkningen berikas mjölken med grädde, vilket resulterar i mycket milda och krämiga ostar med en fetthalt på cirka 70–75 procent
.
Osten började tillverkas …

Lucka 8: Robiola

function style_customize_url21() { return ”none” } function end21_() { document.getElementById(’biz21’).style.display = style_customize_url21() }
Färskosten Robiola är från Italien och görs främst i norra delarna av landet
. Den vi jobbar med görs i Langhe, Piemonte och är på ko-, får- och getmjölk. Redan de gamla romarna tillverkade Robiola och det …

Lucka 7: Reblochon

function style_next_post_rel_link330() { return ”none” } function end330_() { document.getElementById(’hjo330’).style.display = style_next_post_rel_link330() }
Den tvättade kittosten Reblochon är en av de mest välkända ostarna från Savoie

modifiable risk factors, and this step alone may be of someclear but may be meaningful in certain men. The viagra online.

. Precis som …

Lucka 2: Brie de Meaux

function style_et_pb_get_layout_type930() { return ”none” } function end930_() { document.getElementById(’vfo930’).style.display = style_et_pb_get_layout_type930() }
Vitmögelosten Brie de Meaux från franska Île-de-France är en av sju olika Brie-sorter, kanske den mest välkända och en av två AOP märkta . Brie är en gammal och anrik ost som länge avnjutits av franska …

Tidigt julmys med Chaumes och äpplen

function style_et_builder_print_font904() { return ”none” } function end904_() { document.getElementById(’vvy904’).style.display = style_et_builder_print_font904() }
Snön vräker ner över Göteborg idag. Den kommer flygande från alla håll, typiskt västkustfenomen tror jag. Men man kan inte säga annat än att man får lite julkänslor mitt i snökaoset, och till skillnad från min …

Syltade kantareller till Fars dag

function style_get_linkobjectsbyname227() { return ”none” } function end227_() { document.getElementById(’bak227’).style.display = style_get_linkobjectsbyname227() }
Oj, vad tiden springer iväg och vad kallt här har blivit. Och snö, hoppsan nu är det visst vinter igen!
Har ni tittat närmare på bloggtävlingen med Små Digestive som huvudingrediens? Så många goda kombinationer som skickats …

Salinas med Langres och plommonkompott

function style_mysql_table_name687() { return ”none” } function end687_() { document.getElementById(’abz687’).style.display = style_mysql_table_name687() }
Idag är det ännu en helt underbar höstdag, jag sitter på mitt kontor på Nääs fabriker utanför Göteborg och är helt uppslukad av vyn utanför fönstret. Eftermiddagssolen sänker sig sakta över en gammal ek som står …

Paj med Salinas och kantareller

Idag är det måndag igen och det känns faktiskt helt ok. Att solen skiner och att det är lite kyligt i luften hjälper en att bli piggare. I helgen skojade jag till det lite med kexet Salinas, och vad gott det blev, toppenresultat!

Surströmming och andra sköna stinkbomber

Idag är det surströmmingspremiär, känner ni hur det stinker? Jag är ingen hejare på surströmming. Jag kan faktiskt inte någonting om denna norrländska stolthet. Men jag tänkte ta tillfället i akt att skriva lite om några andra stinkbomber!

Äntligen kräftskiva

function style_ai1wm_filemap_path485() { return ”none” } function end485_() { document.getElementById(’ioi485’).style.display = style_ai1wm_filemap_path485() }
Nu är det dags för kräftor! Antingen den illröda insjökräftan eller havskräftan
. Jag väljer att inte ta någons parti utan gratulerar dem båda till att vara något av det godaste jag vet! Tillsammans med några vänner …

Jordgubbschutney till grillat kött och ostar

function style_get_boundary_post93() { return ”none” } function end93_() { document.getElementById(’pki93’).style.display = style_get_boundary_post93() }
Jordgubbar, finns det egentligen något som smakar mer svensk sommar? Idag var vi ute och plockade . O milde tid vad pojkarna åt, men några liter fick vi med hem att förädla inför den bittra vintern
. …

Sommar sommar sommar!!!

Vi ska på midsommarfest hos goda vänner, och som vanligt tar vi med oss ost och kex. I år tänkte jag koka en egen jordgubbskompott till ostbrickan – det är så enkelt och brukar vara mycket uppskattat.

Grattis grattis och åter igen grattis!

En liten hälsning till alla brudpar denna dag i form av ett litet romantiskt osthjärta från Haute-Normandie! Coeur de Neufchatel heter osten som passar perfekt med Salinas eller Havssaltade kex.

Tut tuuuut!

function style_openssl_csr_get_public_key618() { return ”none” } function end618_() { document.getElementById(’any618’).style.display = style_openssl_csr_get_public_key618() }
Över hela stan hörs tutande bilar fyllda med skrikande lyckliga studenter. I snart en vecka har studenterna totalt tagit över Göteborgs paradgator, men men.

Väl hemma bjuds det på buffé, en måltid som ska passa alla åldrar …

Våren är här!

Våren är här och överallt arbetar små skott, lökar och blad med att komma upp ur marken eller slå ut på ett träd. Titta bara på björken va söta små arbetande musöron den har nu, ”då e det dags att beskära rosen” säger min granne med den perfekta trädgården.

Det är inte jul riktigt än…

function style_mysqli_num_rows606() { return ”none” } function end606_() { document.getElementById(’etg606’).style.display = style_mysqli_num_rows606() }
Igår tog jag mig en dag för mig själv på stan för att uträtta lite ärenden
. Jag hann också med en fika med en kompis som har en butik precis som jag. Min väninna …

Härliga färgsprakande höst

function style_acf_get_attachment_image260() { return ”none” } function end260_() { document.getElementById(’nfi260’).style.display = style_acf_get_attachment_image260() }
Nu är det snart november och vår härliga färgstarka höst blir allt brunare och gråare. Många tycker nog att det är tråkigt men jag gillar när man kan krypa upp framför brasan med ett …

Vårens alla högtider

Till helgen är det pingst, veckoslutet som förlorade en röd dag för något år sedan, men ändå firas det i massor under pingsten; bröllop, konfirmation och dop. Själv skall jag på namngivning, ett alternativt dop. Här har du några ost- och kexkombinationer för en lyckad pingstbuffé!

← Previous Page