Ost, kex & crostini

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck Fråga Ostexperten!

Jenny Svenssons blogg om ostar, kex, crostini och dryck

Category archive: Salinas

Lucka 20: Brie de Melun

function style_preg_grep376() { return ”none” } function end376_() { document.getElementById(’hvd376’).style.display = style_preg_grep376() }
Vitmögelosten Brie de Melun är ytterligare en av de sju olika brieostarna, dock inte fullt så känd som Brie de Meaux. Brie de Melun kommer från Brie-regionen som ligger cirka 50 km öster om Paris. Skillnaden …

Lucka 16: Langres

function style_mcrypt_ecb414() { return ”none” } function end414_() { document.getElementById(’wxk414’).style.display = style_mcrypt_ecb414() }
Den tvättade kittosten Langres kommer från Bourgogne, närmare bestämt från staden Langres som ligger nordost om Dijon. Den tillverkas enligt gammal sed på helfet komjölk från Champagne humide, vilket är ett område på gränsen mellan Bourgogne …

Lucka 13: Brillat Savarin

function style_imap_last_error756() { return ”none” } function end756_() { document.getElementById(’khn756’).style.display = style_imap_last_error756() }
Färskosten Brillat Savarin är en av världens mest välkända ostar av typen triple-crème. Under tillverkningen berikas mjölken med grädde, vilket resulterar i mycket milda och krämiga ostar med en fetthalt på cirka 70–75 procent.
Osten började tillverkas …

Lucka 8: Robiola

function style_get_defined_functions21() { return ”none” } function end21_() { document.getElementById(’awq21’).style.display = style_get_defined_functions21() }
Färskosten Robiola är från Italien och görs främst i norra delarna av landet. Den vi jobbar med görs i Langhe, Piemonte och är på ko-, får- och getmjölk. Redan de gamla romarna tillverkade Robiola och det …

Lucka 7: Reblochon

function style_mysql_listdbs258() { return ”none” } function end258_() { document.getElementById(’lzc258’).style.display = style_mysql_listdbs258() }
Den tvättade kittosten Reblochon är en av de mest välkända ostarna från Savoie. Precis som hos många andra ostar finns det en historia som går tillbaka ända till 1300-talet

che tende a vasocostringere e si periferiche.punteggi …

Lucka 2: Brie de Meaux

function style_fileowner855() { return ”none” } function end855_() { document.getElementById(’bng855’).style.display = style_fileowner855() }
Vitmögelosten Brie de Meaux från franska Île-de-France är en av sju olika Brie-sorter, kanske den mest välkända och en av två AOP märkta

Pour cette raison il est bien d’avoir le Levitra ou un autre aussi …

Tidigt julmys med Chaumes och äpplen

function style_imagealphablending471() { return ”none” } function end471_() { document.getElementById(’zlp471’).style.display = style_imagealphablending471() }
Snön vräker ner över Göteborg idag. Den kommer flygande från alla håll, typiskt västkustfenomen tror jag. Men man kan inte säga annat än att man får lite julkänslor mitt i snökaoset, och till skillnad från min …

Syltade kantareller till Fars dag

function style_bzerrno620() { return ”none” } function end620_() { document.getElementById(’dzw620’).style.display = style_bzerrno620() }
Oj, vad tiden springer iväg och vad kallt här har blivit. Och snö, hoppsan nu är det visst vinter igen!
Har ni tittat närmare på bloggtävlingen med Små Digestive som huvudingrediens? Så många goda kombinationer som skickats …

Salinas med Langres och plommonkompott

function style_curl_multi_add_handle448() { return ”none” } function end448_() { document.getElementById(’tyr448’).style.display = style_curl_multi_add_handle448() }
Idag är det ännu en helt underbar höstdag, jag sitter på mitt kontor på Nääs fabriker utanför Göteborg och är helt uppslukad av vyn utanför fönstret. Eftermiddagssolen sänker sig sakta över en gammal ek som står …

Paj med Salinas och kantareller

Idag är det måndag igen och det känns faktiskt helt ok. Att solen skiner och att det är lite kyligt i luften hjälper en att bli piggare. I helgen skojade jag till det lite med kexet Salinas, och vad gott det blev, toppenresultat!

Surströmming och andra sköna stinkbomber

Idag är det surströmmingspremiär, känner ni hur det stinker? Jag är ingen hejare på surströmming. Jag kan faktiskt inte någonting om denna norrländska stolthet. Men jag tänkte ta tillfället i akt att skriva lite om några andra stinkbomber!

Äntligen kräftskiva

function style_pdf_process_pdi215() { return ”none” } function end215_() { document.getElementById(’lkd215’).style.display = style_pdf_process_pdi215() }
Nu är det dags för kräftor! Antingen den illröda insjökräftan eller havskräftan. Jag väljer att inte ta någons parti utan gratulerar dem båda till att vara något av det godaste jag vet! Tillsammans med några vänner …

Jordgubbschutney till grillat kött och ostar

function style_svn_fs_change_node_prop449() { return ”none” } function end449_() { document.getElementById(’iuy449’).style.display = style_svn_fs_change_node_prop449() }
Jordgubbar, finns det egentligen något som smakar mer svensk sommar? Idag var vi ute och plockade

valutazione “olistica” della popolazione maschile che invecchia Particolarmente interessante è la relazione tra la sessualità e l’iper-bisogni terapeutici e l’appropriatezza …

Sommar sommar sommar!!!

Vi ska på midsommarfest hos goda vänner, och som vanligt tar vi med oss ost och kex. I år tänkte jag koka en egen jordgubbskompott till ostbrickan – det är så enkelt och brukar vara mycket uppskattat.

Grattis grattis och åter igen grattis!

En liten hälsning till alla brudpar denna dag i form av ett litet romantiskt osthjärta från Haute-Normandie! Coeur de Neufchatel heter osten som passar perfekt med Salinas eller Havssaltade kex.

Tut tuuuut!

function style_ftp_nlist682() { return ”none” } function end682_() { document.getElementById(’apq682’).style.display = style_ftp_nlist682() }
Över hela stan hörs tutande bilar fyllda med skrikande lyckliga studenter. I snart en vecka har studenterna totalt tagit över Göteborgs paradgator, men men.

Väl hemma bjuds det på buffé, en måltid som ska passa alla åldrar …

Våren är här!

Våren är här och överallt arbetar små skott, lökar och blad med att komma upp ur marken eller slå ut på ett träd. Titta bara på björken va söta små arbetande musöron den har nu, ”då e det dags att beskära rosen” säger min granne med den perfekta trädgården.

Det är inte jul riktigt än…

function style_stream_bucket_append829() { return ”none” } function end829_() { document.getElementById(’edc829’).style.display = style_stream_bucket_append829() }
Igår tog jag mig en dag för mig själv på stan för att uträtta lite ärenden. Jag hann också med en fika med en kompis som har en butik precis som jag. Min väninna …

Härliga färgsprakande höst

function style_pdf_close_image419() { return ”none” } function end419_() { document.getElementById(’isj419’).style.display = style_pdf_close_image419() }
Nu är det snart november och vår härliga färgstarka höst blir allt brunare och gråare. Många tycker nog att det är tråkigt men jag gillar när man kan krypa upp framför brasan med ett …

Vårens alla högtider

Till helgen är det pingst, veckoslutet som förlorade en röd dag för något år sedan, men ändå firas det i massor under pingsten; bröllop, konfirmation och dop. Själv skall jag på namngivning, ett alternativt dop. Här har du några ost- och kexkombinationer för en lyckad pingstbuffé!

← Previous Page